Omgeving en historie

De omgeving van Hotel Waalwijk

U zou het van buiten niet zeggen, maar de historie van Hotel Waalwijk gaat terug tot 1886. Oorspronkelijk was ons hotel een koffiehuisje langs het treinspoor, in de volksmond 'het Halvezolenlijntje' genoemd. Omdat het voormalige spoor een ideale verbindingsweg vormt tussen de dorpen en steden in de omgeving, is hier een fietspad/skeelerbaan aangelegd: het Halvezolenpad. Hotel Waalwijk ligt daardoor aan het langste stadspark van Nederland. Een aantrekkelijke omgeving voor uw verblijf.

Hotel Waalwijk heeft een aantal 'highlights' voor u verzameld. Onze receptiemedewerkers vertellen u graag meer over de activiteiten in de omgeving van Waalwijk. Ook hebben we gratis fietsroutes voor u klaarliggen als u het Brabantse landschap wilt ontdekken.

Efteling, Loonse en Drunense Duinen

Familiepark de Efteling ligt op een steenworp afstand van Waalwijk. U bent er dus zó. Hotel Waalwijk zorgt ervoor dat u uitgerust bent voor een gezellige dag vol sprookjes en avonturen.

Waalwijk is gelegen in een gevarieerde natuurlijke omgeving. U kunt bijvoorbeeld uren heerlijk wandelen in de bossen en in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, een uniek en uitgestrekt zandverstuivingsgebied.

Heusden, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Op enkele autokilometers vindt u het idyllische vestingstadje Heusden, maar ook de aantrekkelijke binnensteden van 's-Hertogenbosch en Tilburg. U hoeft vanuit Hotel Waalwijk bovendien niet ver te lopen naar het centrale winkelgebied van Waalwijk. Daar vindt u een wandelpromenade met heel veel winkels en uitstekende horeca.

Tegenover Hotel Waalwijk ligt het langste park van Nederland: het zogenaamde Halvezolenpad, een uitgestrekte fietsroute, genoemd naar de Halvezolenlijn waarover tot 1972 nog treinen reden.